Nog geen basisplaats bij Ajax: 'Krijg dingen niet voorgeschoteld, moet knokken'

Nog geen basisplaats bij Ajax: 'Krijg dingen niet voorgeschoteld, moet knokken'

Gepubliceerd: vrijdag 10 augustus 2018 om 19:45vr 10-08-2018 om 19:45

Zakaria Labyad heeft het in zijn eerste maanden bij Ajax goed naar zijn zin, maar hij heeft nog geen basisplaats veroverd. De 25-jarige aanvaller werkt hard om trainer Erik ten Hag te overtuigen.

"Je komt natuurlijk in een nieuw team, in een nieuw systeem. Zo heb ik in de laatste anderhalf jaar eigenlijk niet gespeeld", zegt Labyad tegen AT5. "Ik heb de tijd gekregen om mijn teamgenoten beter te leren kennen en mijn plek te vinden. Dat is tot nu toe gelukt. Ik doe mijn best om de trainer elke dag te overtuigen. Geen enkele speler krijgt dingen zomaar voorgeschoteld. Ik ben gewoon een van de spelers die moet knokken voor zijn plek."

Ook tegen Standard Luik zat hij dinsdag op de bank. De Marokkaan noemt het 2-2 gelijkspel 'bizar', nadat Ajax halverwege met 0-2 voorstond in België. Toch zat hij zich niet te verbijten. "Natuurlijk wil ik graag spelen, maar ik kan in mijn eentje niet de wereld verbeteren. Ik ben geen Messi."

Labyad benadrukt dat hij het naar zijn zin heeft bij Ajax. "Leuke ploeggenoten, leuke staf en een grote club. Ik heb niets te klagen. We willen kampioen worden, maar daarvoor is nog een heel lange weg te gaan. We kijken naar de eerstvolgende wedstrijd en dat is tegen Heracles. Die rollen we op", besluit hij desgevraagd.

Poll

Gaat Labyad slagen bij Ajax?

(7470 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws