Van Duinen na 'punterpenalty': 'Misschien moet ik wel voor wat afwisseling zorgen'

Van Duinen na 'punterpenalty': 'Misschien moet ik wel voor wat afwisseling zorgen'

11-08-2018 09:38
31

PEC Zwolle slaagde er vrijdagavond niet in een resultaat over te houden aan de competitieopening tegen sc Heerenveen. In eigen stadion verloor de ploeg van John van 't Schip met 2-3. Beide treffers van Zwolle kwamen van Mike van Duinen en waren vrijwel identiek.

Tot twee keer toe verschalkte Van Duinen Heerenveen-doelman Warner Hahn vanaf elf meter. Tot twee keer toe deed hij dat met een droge punter door het midden. "Dat had ik van tevoren bedacht", aldus Van Duinen na afloop van de nederlaag tegenover De Telegraaf. "Hij hoeft niet altijd in de hoek, want voor een keeper is het ook gokken. Maar misschien moet ik nu wel een beetje zorgen voor afwisseling, want ik denk dat iedereen het nu ook wel heeft gezien. Of niet, wanneer ze denken dat ik het vast niet nog een keer doe."

Ondanks zijn twee treffers kon Van Duinen niet tevreden zijn over zijn debuut voor PEC Zwolle. "Twee goals, maar we staan onderaan", concludeert hij. Volgens Van Duinen mag het vertrek van Ryan Thomas, hij maakt de overstap naar PSV, geen excuus zijn. "De geruchten gingen donderdag al een beetje, ik had niet het idee dat het nu een issue was voor de groep."