Lukkien: 'ADO-uit, AZ-thuis en Ajax-uit. Dat is gelukkig vrij gemakkelijk...'

Lukkien: 'ADO-uit, AZ-thuis en Ajax-uit. Dat is gelukkig vrij gemakkelijk...'

11-08-2018 13:43
31

FC Emmen speelt voor het eerst in de clubhistorie in de Eredivisie. De promovendus wacht meteen een pittige start, maar daar loopt trainer Dick Lukkien niet voor weg.

"Eerst ADO Den Haag-uit, dan AZ-thuis en aansluitend Ajax-uit. Dat is gelukkig een vrij gemakkelijk programma…", zegt Lukkien met een knipoog in De Telegraaf. Hij kan momenteel weinig fout doen bij Emmen, maar beseft dat het krediet snel kan afbrokkelen.

Wedden

Meer odds

"Ik snap wel dat sommige mensen naar de trainer gaan wijzen als je acht keer niet wint", aldus de oefenmeester. "Dan moet blijken hoe groot het vertrouwen in mij nog is. Maar goed, dat zal bij Emmen niet anders zijn dan bij andere clubs. En van zo'n scenario gaan we natuurlijk niet uit. Ik kan niet veel meer doen dan mijn best en een herkenbare speelstijl in de ploeg slijpen."

Emmen gaat met spits Nicklas Pedersen het seizoen in. Directeur Wim Beekman hoopt nog op één of twee versterkingen. "We gaan geen schoolreisje maken om mooie stadions te bekijken, we willen er gewoon in blijven", laat hij weten aan de NOS.