'President die auto op de middenstip parkeert, heb daar gekste dingen meegemaakt'

'President die auto op de middenstip parkeert, heb daar gekste dingen meegemaakt'

11-08-2018 16:47
11

Mitchell van der Gaag begint zondagmiddag om 16.45 met zijn NAC Breda aan de comeptitie. In gesprek met BN de Stem stelt de trainer dat hij door zijn ervaring nergens meer van in de war raakt.

"Ik heb altijd gezonde spanning; in mijn eerste jaar eredivisie met Excelsior, maar ook toen ik bij Eindhoven begon in de eerste divisie. Dat ligt niet aan de grootte van een club. Ik wil het altijd en overal goed doen. Het zit in mijn karakter opgesloten", legt hij uit aan BN de Stem

Wedden

Meer odds

Volgens Van der Gaag is NAC een grotere club in vergelijking met zijn andere clubs, maar dat zegt niet alles. "Als ik het vergelijk met Portugal (waar Van der Gaag werkzaam was bij Maritimo en Belenenses red.) is het hier een stuk rustiger. Niet qua supporters, maar wel qua media-aandacht én de invloed van de president of mensen die de president willen behagen en een bepaalde richting op proberen te duwen. Het is daar een stuk hectischer dan hier."

Het heftigst was het echter in Cyprus, waar hij onder contract stond bij Ermis. "In Cyprus heb ik dingen meegemaakt... De president die bij een training zomaar de auto op de middenstip parkeert. Daar is de hiërarchie nog duidelijker. Word je naar het huis van de president geroepen en praat je tot 's avonds laat over de opstelling."