LIVE-discussie: Ten Hag kiest voor verrassende Ajax-opstelling; één basisdebutant

LIVE-discussie: Ten Hag kiest voor verrassende Ajax-opstelling; één basisdebutant

11-08-2018 17:14
277

Ajax begint zaterdagavond met een flink gewijzigde opstelling aan zijn eerste Eredivisie-duel van het seizoen. Klaas-Jan Huntelaar, Lasse Schöne en Frenkie de Jong ontbreken in de basis, evenals Nicolas Tagliafico. Ze zitten wel op de bank.

Het viertal krijgt rust tegen Heracles Almelo. Trainer Erik ten Hag gunt Maximilian Wöber daardoor een basisplaats als linksback, naast Daley Blind, Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui. Op het middenveld keren Donny van de Beek en Carel Eiting terug in de basis. Zij ontbraken dinsdag nog in het duel met Standard Luik in de voorronde van de Champions League.

Wedden

Meer odds

David Neres, Hakim Ziyech en Dusan Tadic blijven wel staan, maar zij weten Kaj Sierhuis in plaats van Huntelaar voor zich. Voor de twintigjarige spits is het zijn debuut in de basis. Aanwinst Zakaria Labyad moet opnieuw genoegen nemen met een reserverol. 

Bij tegenstander Heracles beleeft onder meer trainer Frank Wormuth zijn vuurdoop in de Eredivisie. De aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 18.30 uur.

De opstellingen

Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Wöber; Eiting, Van de Beek, Ziyech; Neres, Sierhuis, Tadic

Heracles Almelo: Blaswich; Droste, Rossmann, Pröpper, Van Hintum; Van Nieff, Osman, Duarte; Kuwas, Dalmau, Peterson