De Boer looft Ajax-debutant: 'Vergelijk hem met Kuyt, geweldig voor je team'

De Boer looft Ajax-debutant: 'Vergelijk hem met Kuyt, geweldig voor je team'

11-08-2018 18:48
24

Kaj Sierhuis maakt zaterdagavond zijn Eredivisie-debuut voor Ajax in het thuisduel met Heracles Almelo. De twintigjarige spits vervangt Klaas-Jan Huntelaar. Volgens Ronald de Boer hoeft Ajax daar niet meteen zwakker van te worden.

"Huntelaar heeft vier keer gescoord. Maar als je naar het voetballende kijkt, vond ik hem niet geweldig", zegt De Boer bij De Eretribune op FOX Sports. "Hij staat er om te scoren, laat dat duidelijk zijn, maar het voetballende was niet geweldig. Ik denk dat Ten Hag ook gewoon kijkt: deze Sierhuis is een echte spits. In de Jupiler League heeft hij veertien keer gescoord, ik geloof elke 65 minuten."

"In mijn ogen is het een echte spits", vervolgt de oud-international. "Ook niet zo'n meevoetballende spits. Het is een jongen die leeft van goals. Hij denkt: 'ik wil aan het einde van de voorzet staan'. Het is een harde werker. Ik vergelijk hem een beetje met Dirk Kuyt. Niet gepolijst, maar geweldig om in je team te hebben. Want vanaf minuut één geeft hij volle bak."

Dat Sierhuis slechts 1.80 meter lang is, zegt De Boer niet veel. "Hij kan geweldig koppen, zijn timing is heel goed. En wat ik al zei: het bekoort me heel erg dat hij vanaf minuut één écht alles geeft. Misschien is hij na zestig minuten uitgeblust, maar als verdediger moet je wel aan de bak tegen zo'n jongen."