Blind zet Ajacieden op hun plek: 'Van onderschatting mag geen sprake meer zijn'

Blind zet Ajacieden op hun plek: 'Van onderschatting mag geen sprake meer zijn'

11-08-2018 21:14
71

Daley Blind geeft toe dat Heracles Almelo het goed heeft gedaan in de Johan Cruijff Arena, maar hij baalt van het optreden van zijn eigen ploeg. Ajax kende een valste start in de competitie: 1-1.

"Het was verre van goed genoeg. Het was te slap, in de eerste helft zeker", zegt Blind tegen FOX Sports. "Volgens mij hadden zij zelfs meer balbezit. Dan kan gewoon niet thuis, in de competitie. Heracles deed het bij vlagen goed. Ze speelden compact, ze wilden ook voetballen en kwamen er een paar keer goed uit. Wij hadden daar qua druk zetten geen antwoord op."

"We hebben het gewoon niet goed gedaan", vervolgt Blind. "Iedereen staat weer met beide benen op de grond. Van onderschatting mag geen enkele keer meer sprake zijn. Als dat er al was. We kwamen wel sterk de rust uit. We speelden vooral op hun helft, maar op een gegeven moment laten we het weer vieren. Dan maken zij een aardige goal en dan lopen wij achter de feiten aan."

Blind erkent dat de remise ook een flinke domper is in aanloop naar Standard Luik. "Maar je kan het ook positief bekijken. We krijgen de kans om de knop snel om te zetten. We zullen op ons best moeten zijn om door te gaan naar de volgende ronde. Standard is gewoon een heel goede ploeg."