Trainer Van Beukering krijgt rode kaart in kleedkamer: 'Het werd steeds fysieker'

Trainer Van Beukering krijgt rode kaart in kleedkamer: 'Het werd steeds fysieker'

12-08-2018 12:01
91

Johnny van Beukering, tegenwoordig trainer van de Arnhemse amateurclub MASV, is zaterdag betrokken geweest bij een opstootje tijdens de oefenwedstrijd tegen Harkemase Boys. De oud-spits van onder meer Vitesse, NEC en Feyenoord kreeg tijdens de rust een rode kaart, waarna de wedstrijd werd gestaakt.

Net nadat arbiter Nick Alberts bij een 5-0 stand voor rust had gefloten, ontstond er een klein opstootje op het veld. "Ik had de nummer 2 van MASV al een aantal keer gewaarschuwd en ik zag dat hij weer bezig was", vertelt de leidsman aan het YouTube-kanaal van Harkemase Boys. "Ik heb overleg gehad met mijn assistenten en ik heb besloten om hem in de kleedkamer een gele kaart te geven. Daar was hij niet zo tevreden mee. De trainer ook niet."

Vervolgens kwam het tot een fysieke confrontatie tussen Van Beukering en Alberts. "Hij heeft me bij mijn arm gepakt en geprobeerd om mij de kleedkamer uit te drukken. Ik heb hem vriendelijk verzocht om mij los te laten. Wilde hij niet doen, het werd zelfs steeds fysieker en hij heeft me uiteindelijk met twee handen de kleedkamer uit gedrukt", aldus de arbiter. "Toen heb ik hem een rode kaart gegeven. Dat betekent dat hij niet meer op de dug-out mocht zitten. Maar hij weigerde om op de tribune te gaan zitten en toen heeft hij zijn team van het veld af gehaald."