Oud-VVV'er Honda begint alvast aan trainerscarrière en wordt bondscoach

Oud-VVV'er Honda begint alvast aan trainerscarrière en wordt bondscoach

12-08-2018 12:25
22

Keisuke Honda is op 32-jarige leeftijd begonnen aan zijn trainerscarrière. De Japanse oud-VVV'er tekende eerder deze zomer bij het Australische Melbourne Victory, maar heeft inmiddels ook het bondscoachschap van Cambodja op zich genomen.

De Aziatische voetbalbond AFC heeft het nieuws bekendgemaakt via de officiële kanalen. Honda zal vanuit Australië de contacten met zijn collega-stafleden onderhouden door middel van wekelijkse Skype-gesprekken. De Japanner gaat Cambodja bovendien begeleiden tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het Zuidoost-Aziatisch kampioenschap, die in november van start gaan.

De linkspoot hoeft zelf niet meer in actie te komen tijdens de interlandweekenden: na het WK in Rusland besloot Honda besloot Honda om, na 98 interlandwedstrijden namens Japan, om zijn internationale carrière te beëindigen. De spelmaker was actief op drie wereldkampioenschappen en werd in 2011 met Japan kampioen van Azië. De afgelopen seizoenen kwam hij in clubverband uit voor CSKA Moskou, AC Milan en het Mexiaanse CF Pachuca.