LIVE-discussie: Van Bronckhorst grijpt in en stelt vijf nieuwe Feyenoorders op

LIVE-discussie: Van Bronckhorst grijpt in en stelt vijf nieuwe Feyenoorders op

12-08-2018 13:41
85

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft zijn basiself door elkaar gegooid na de Europa League-blamage tegen AS Trencin. Bart Nieuwkoop, Sven van Beek, Sam Larsson en Dylan Vente moeten het doen met een reserverol, terwijl Sofyan Amrabat vanwege een blessure niet bij de selectie zit.

Jerry St. Juste, Eric Botteghin, Tonny Vilhena en Robin van Persie ontbraken in Slowakije vanwege blessures en schorsingen, maar staan tegen De Graafschap weer in de basis. Dat geldt ook voor Jean-Paul Boëtius, die op De Vijverberg de voorkeur krijgt boven Larsson. De gastheren beginnen met vijf nieuwelingen aan hun Eredivisie-rentree. Verloren zonen Hidde Jurjus en Ted van de Pavert hebben een basisplek gekregen, net als Leeroy Owusu, Erik Bakker en Stef Nijland.

Wedden

Meer odds

Ook Vitesse moet de wonden likken na een Europese teleurstelling: de Arnhemmers verloren donderdag in de blessuretijd van FC Basel. Thomas Bruns is de enige basisspeler die het veld moet ruimen: hij wordt op het middenveld vervangen door de Slowaakse Eredivisie-debutant Matus Bero. Tegenstander FC Groningen begint zonder nieuwelingen: Ajax-huurling Mateo Cassierra is geblesseerd, Jeffrey Chabot en Ahmad Mendes Moreira beginnen op de bank.

Zowel in Doetinchem als in Arnhem wordt om 14.30 uur afgetrapt.

De opstellingen:

De Graafschap: Jurjus; Abena, Sven Nieuwpoort, Van de Pavert, Owusu; Bakker, Nijland, Tutuarima; Van Mieghem, Serrarens, El Jebli.

Feyenoord: Bijlow; St. Juste, Botteghin, Van der Heijden, Verdonk; Clasie, Toornstra, Vilhena, Berghuis, Van Persie, Boëtius.

Vitesse: Eduardo; Karavaev, Van der Werff, Clarke-Salter, Büttner; Foor, Serero, Bero; Beerens, Matavz, Linssen.

FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Warmerdam; Doan, Van de Looi, Drost, Hrustic; Van Weert Mahi.