FC Emmen houdt stand in Den Haag en boekt eerste Eredivisie-zege ooit

12-08-2018 14:08
87

FC Emmen heeft drie verrassende punten overgehouden aan zijn Eredivisie-debuut tegen ADO Den Haag. De Drenten stonden bij rust op een verrassende 0-2 voorsprong. ADO kwam nog terug tot 1-2, maar de promovendus slaagde erin om de benauwde voorsprong over de streep te trekken.

ADO was in de eerste helft de betere partij, maar Emmen kreeg de eerste grote kans via Nicklas Pedersen. De Deen stuitte echter op doelman Indy Groothuizen. Nadat Nasser El Khayati pech had met een bekeken poging van grote afstand, sloegen de gasten vlak voor rust bikkelhard toe. Glenn Bijl scoorde met een strak afstandsschot en Anco Jansen benutte een stafschop na een overtreding van Danny Bakker: 0-2.

In de tweede helft schakelde ADO een versnelling bij, waardoor Emmen nauwelijks van de eigen helft af kwam. Na een uur spelen viel de aansluitingstreffer: Sheraldo Becker schoot een afgeslagen vrije trap achter doelman Kjell Scherpen, die kansloos was doordat Pedersen de bal nog toucheerde.

Kort daarna kregen Erik Falkenburg en Becker een droomkans op de 2-2, maar beiden kregen de bal op miraculeuze wijze niet voorbij Scherpen. FC Emmen zette zich schrap voor het Haags kwartiertje: El Khayati was met een mooie vrije trap het dichtst bij een gelijkmaker, maar Scherpen had een fraaie save in huis. Na ruim vijf minuten aan blessuretijd kon het feest losbarsten bij de Eredivisie-debutant.