'Ik had het er net met Gio over: natuurlijk niet goed, het was gewoon niks'

'Ik had het er net met Gio over: natuurlijk niet goed, het was gewoon niks'

12-08-2018 14:29
32

Henk de Jong heeft zin in de eerste wedstrijd van De Graafschap in het nieuwe Eredivisie-seizoen. Op De Vijverberg is Feyenoord de tegenstander. De Rotterdammers leden donderdag nog een beschamende nederlaag in de Europa League tegen AS Trencin (4-0).

De Jong heeft die wedstrijd ook gezien. "Laat me heel duidelijk zijn: door de week ben ik gewoon voor de Nederlandse clubs die Europees voetbal spelen. Dan ben ik gewoon supporter en hoop ik dat ze het goed. Want er zitten ook geweldige collega's", aldus trainer van De Graafschap tegen FOX Sports.

"Maar het was natuurlijk niet goed. Ik had het er net met Gio (Van Bronckhorst, red.) over: het was gewoon niks. Nu staan er vijf andere jongens in - en niet de eerste de beste", doelt De Jong op de rentree van Jean-Paul Boëtius, Jerry St. Juste, Eric Botteghin, Tonny Vilhena en Robin van Persie.

"Ik vind het mooi dat Van Persie weer meedoet. Daar houd ik van, natuurlijk man. Als Feyenoord hier komt, moet ze de allerbeste spelers er toch inzetten? Daar kan ik ook van genieten." Op serieuze toon: "Maar ik hoop wel dat we hem bij de kladden pakken."