Feyenoord opent seizoen met twee keer rood en verlies tegen De Graafschap

12-08-2018 16:23
227

Feyenoord is het Eredivisie-seizoen begonnen met een beschamende nederlaag. Op bezoek bij promovendus De Graafschap verloren de Rotterdammers met 2-0. Eric Botteghin én Jean-Paul Boëtius kregen rood.

Drie dagen na het Europa League-echec tegen AS Trencin kreeg Feyenoord de kans om zich te revancheren, maar dat liep héél anders af. Ook de vijf wijzigingen in de basiself - Jerry St. Juste, Tonny Vilhena, Robin van Persie, Botteghin en Boëtius - boden geen soelaas. De eerste grote kans van de wedstrijd was wel voor Feyenoord, maar Hidde Jurjus tikte een afstandsschot van Jordy Clasie uit de hoek.

Even later was Tonny Vilhena met een inzet dicht bij de 0-1, waarna De Graafschap ook een speldenprikje uitdeelde. Sven Nieuwpoort raakte de bal met een kopbal. Die kans bleek de voorbode voor een doelpunt op De Vijverberg. Na een half uur counterde De Graafschap, stuitte linksback Leeroy Owusu op doelman Justin Bijlow en kon Fabian Serrarens de rebound binnentikken.

Het worstelende Feyenoord ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Het tempo werd verhoogd, maar De Graafschap kwam nauwelijks in de problemen. De thuisploeg werd bovendien een handje geholpen door Botteghin. Hij kreeg met nog dik twintig minuten te gaan zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Pol van Boekel.

Het zat Feyenoord ook niet mee. Kort na de uitsluiting van Botteghin raakte Boëtius de paal. De Feyenoord-aanvaller maakte vervolgens met de pest in zijn lijf een overtreding, kreeg geel en begroette de kaart met een cynisch applausje. Gevolg: ook hij kon douchen. Met een man minder slaagde Feyenoord er niet meer in de gelijkmaker te forceren. Sterker nog, De Graafschap scoorde nog één keer. Stef Nijland besliste het duel in blessuretijd.