De Eredivisie-flops: rood Feyenoord-duo, twee Ajacieden en grabbelende keeper

De Eredivisie-flops: rood Feyenoord-duo, twee Ajacieden en grabbelende keeper

13-08-2018 11:00
48

De Eredivisie is voor een aantal spelers niet goed begonnen. Feyenoord en Ajax wisten niet te winnen en leveren beide twee spelers voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur.

David Neres (Ajax)
Het kan vriezen en dooien bij de Braziliaan, maar bij deze temperaturen verwachten we toch meer van de Ajax-aanvaller. Was in grote delen van de wedstrijd afwezig en werd in de slotfase, toen Ajax moést scoren, gewisseld.

Jean-Paul Boetius (Feyenoord)
Boëtius kreeg een basisplaats, maar beschaamde het vertrouwen van Giovanni van Bronckhorst door tegen De Graafschap een rode kaart te pakken. De manier waarop was nog het ergst: na een cynisch applausje.

Ajdin Hrustic (FC Groningen)
In de eerste wedstrijd van het seizoen mag je volop enthousiasme en inzet verwachten, maar de Groningen-fans zullen niet vrolijk zijn geworden van Hrustic. Liep lusteloos over het veld en verdedigde nauwelijks mee.

Eric Botteghin (Feyenoord)
Had geen geluk dat scheidsrechter Pol van Boekel snel met zijn kaarten wapperde op De Vijverberg, maar je mag meer verwachten van een geroutineerde stopper als Botteghin. De Braziliaan kreeg rood en zag Feyenoord verliezen.

Mark Birighitti (NAC Breda)
Als je haar maar goed zit, zullen we maar zeggen. Als Birighitti net zo strak keept als zijn haardracht had NAC geen probleem gehad, maar de Australische doelman bakt er ook in het nieuwe seizoen niets van.

Carel Eiting (Ajax)
Begon het seizoen spectaculair met twee goede optredens tegen Sturm Graz, maar heeft een mindere week achter de rug. Ook tegen Heracles Almelo kon de jonge Ajacied het niet bolwerken.

Willem Janssen (FC Utrecht)
Utrecht zal zich na een voorbereiding van zeven weken wat anders hebben voorgesteld van de Eredivisie-opening. Dat geldt ook voor Janssen. De aanvoerder had geen antwoord op de spervuur aan PSV-aanvallen.

Luigi Bruins (Excelsior)
Bruins is de eerste speler in de historie van de Eredivisie die een rode kaart kreeg na raadpleging van de VAR. Blij zal de Excelsior-middenvelder er niet mee zijn. Excelsior wist na zijn rode kaart niet meer te winnen van Fortuna Sittard.

Tom van de Looi (FC Groningen)
Wat voor Hrustic geldt, geldt ook voor Van de Looi. De middenvelder liet te weinig zien tegen Vitesse en keek toe hoe Vitesse vijf keer scoorde. Ook bij Van de Looi kan het alleen maar beter gaan.

Gervane Kastaneer (NAC Breda)
Kastaneer werd door AZ-back Jonas Svensson gedwongen om in z'n achteruit te spelen en daar liggen nou net niét de kwaliteiten van de aanvaller. Hij werd na 45 minuten gewisseld door trainer Mitchell van der Gaag.