'Klootzakje' van Feyenoord: 'Het was niet op juiste moment en op juiste manier'

'Klootzakje' van Feyenoord: 'Het was niet op juiste moment en op juiste manier'

12-08-2018 21:50
70

'Klootzakje' Jean-Paul Boëtius herkent het gedrag dat hij zondagmiddag vertoonde in Doetinchem. Nadat de Feyenoorder een gele kaart kreeg klapte hij cynisch richting de scheidsrechter, wat hem een tweede gele en dus een rode kaart opleverde.

"Ik ben wel vaker een klootzakje geweest, zal ik maar zeggen", zegt Boëtius tegen FOX Sports. "Het was niet op het juiste moment en op de juiste manier. Het had niets te maken met de andere wedstrijden, maar alleen van vandaag (zondag, red.). We weten wat er in zit, maar op dit moment komt het er niet uit. Dat is zuur. Je neemt andere mensen daarin mee. We hebben heel veel supporters die meekomen die het liefst zien dat je hier met de overwinning weggaat."

"Je doet het voor je familie, voor jezelf, voor je teamgenoten. We zijn een grote familie. Met een verliespartij schiet je nu even niets op. Het is nu even de schouders eronder en het zo snel mogelijk omdraaien."

Donderdag treedt Feyenoord in De Kuip aan tegen AS Trencin, een wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League. Afgelopen donderdag ging de ploeg keihard onderuit tegen de Slowaken: 4-0. Desondanks gelooft Boëtius nog in een stunt. "Dat zou je niet zeggen na deze wedstrijd. Het is nu zaak om dit zo snel mogelijk af te sluiten zoals Feyenoord dat kan. Donderdag komen we weer goed voor de dag. Die applausjes doe ik wel voor mezelf in m'n hoofd of in de kleedkamer."

Lees ookFeyenoorder 'laat zich gaan': "Je voelt woede, je voelt teleurstelling"