Brandts vol lof over PSV-uitblinker: 'Hij kan ook belangrijk worden voor Oranje'

Brandts vol lof over PSV-uitblinker: 'Hij kan ook belangrijk worden voor Oranje'

13-08-2018 09:53
53

Steven Bergwijn heeft in de eerste speelronde van het nieuwe Eredivisie-seizoen meteen zijn stempel gedrukt. Ernie Brandts, assistent-trainer van NEC, is in De Telegraaf vol lof over de aanvaller van PSV.

Bergwijn maakte de meeste indruk met een solo in de 79ste minuut, waarmee hij vier Utrecht-spelers te kijk zette. "Een actie die typerend is voor Bergwijn", aldus Brandts. "Het is een specialiteit van hem om met de bal aan de voet op hoge snelheid vanaf het middenveld op te stomen richting het vijandelijk doel. Bovendien blijft hij in de één-tegen-één-situatie meestal heel rustig. Nu koos hij ervoor om de bal breed te leggen op Luuk de Jong, wat net niet goed ging. Eigenlijk zonde, maar het geeft ook aan dat hij niet zelfzuchtig is."

Heel bewust zette Bergwijn vorige week zijn handtekening onder een nieuw PSV-contract. Brands klapt z'n handen stuk voor de twintigjarige PSV'er. "Hij heeft al heel wat laten zien en ik denk dat het verstandig is dat Steven heeft bijgetekend. In een vertrouwde omgeving kan hij uitgroeien tot één van de beste spelers van PSV en de Eredivisie. Hij zat al bij Oranje en als hij zich zo blijft ontwikkelen kan hij ook voor die ploeg belangrijk worden."