Rentree bij De Graafschap: 'Ik zag het enorme spandoek en werd bijna emotioneel'

Rentree bij De Graafschap: 'Ik zag het enorme spandoek en werd bijna emotioneel'

13-08-2018 15:28
20

Hidde Jurjus won zondag met De Graafschap van Feyenoord (2-0), maar had vóór de aftrap al 'over het hele lijf' kippenvel. De doelman zag bij het betreden van het veld een imposant spandoek voor clubicoon Theo Vergeer.

'Wi-j staon achter ow!', stond er onder het doek. De voormalig materiaalman revalideert na een hart- en herseninfarct in een tehuis. "Ja, ik ken alles en iedereen hier natuurlijk. Ook clubicoon Theo Vergeer", vertelt Jurjus, die na twee jaar PSV deze zomer terugkeerde naar De Graafschap, aan De Telegraaf.

Het gebaar voor Vergeer was niet de enige reden waarom Jurjus kippenvel had. "In mijn vriendenkring is ook nog wat gebeurd. Dan kom ik hier weer het veld op, zie ik dat enorme spandoek met de tekst Daor bunt wi-j weer en dan word je bijna emotioneel."

"Ik heb natuurlijk ook een lastig jaar bij Roda JC achter de rug", beseft de doelman. "Het was hier echt een beetje thuiskomen. Een echte club waar naar mensen wordt omgekeken. Ook naar zo'n man als Theo, die altijd op de bank zat bij het elftal en die ik al kende uit de jeugd."