'Frankrijk en Spanje zijn mooi, maar het liefst ben ik dichtbij Amsterdam'

'Frankrijk en Spanje zijn mooi, maar het liefst ben ik dichtbij Amsterdam'

14-08-2018 08:39
32

Oussama Tannane is na ruim twee jaar weer terug in Nederland. De oud-aanvaller van sc Heerenveen en Heracles Almelo heeft zichzelf na avonturen bij het Franse Saint-Étienne en het Spaanse Las Palmas verbonden aan FC Utrecht.

De Marokkaans international had het prima naar zijn zin in het buitenland, maar voelde dat het tijd werd om terug te keren naar Nederland, vertelt hij aan De Telegraaf. "Ik had het leuk in Frankrijk, maar op een gegeven moment zijn familieomstandigheden belangrijker dan voetbal." Tannane laat overigens in het midden welke situaties er precies spelen binnen zijn familie. "Hoe mooi het in Frankrijk en Spanje ook is, het liefst ben ik toch in Amsterdam, dicht bij mijn familie."

De aanvaller is dan ook blij dat hij dichtbij huis kan spelen, bij de club waar hij één seizoen in de jeugdopleiding heeft doorgebracht. "In die tijd had ik een goede band met Jean-Paul de Jong, die nu de trainer is", vertelt Tannane, die is gehaald om de vertrokken Zakaria Labyad te doen vergeten. "Ik denk dat ik misschien wel een beetje een zelfde type speler ben. Labyad heeft het heel goed gedaan vorig jaar en heeft speciale kwaliteiten, zoals zijn snelheid en scorend vermogen. Ik zou wel zo iemand kunnen zijn."

Of Tannane zondag tegen PEC Zwolle al zijn debuut kan maken, is nog niet duidelijk. De buitenspeler laat weten dat hij nog over een conditionele achterstand beschikt.