Update: Groningen bevestigt komst Handwerker: 'Proud to be here'

Update: Groningen bevestigt komst Handwerker: 'Proud to be here'

14-08-2018 13:30
131

FC Groningen presenteert dinsdagmiddag een nieuwe speler. Dat heeft de Trots van het Noorden aangekondigd via de officiële kanalen.

Om 14.30 uur vindt er een persconferentie plaats in het Hitachi Capital Mobility Stadion in Groningen. Volgens de FC wordt momenteel 'de laatste hand gelegd aan de transfer van een nieuwe speler'. Om welke speler het gaat houdt de club uit de Eredivisie nog even geheim.

Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een vleugelverdediger. 'Het is geen geheim dat de technische staf van FC Groningen nog de wens heeft een extra vleugelverdediger aan de selectie te willen toevoegen om op die manier alle posities binnen het elftal dubbel bezet te hebben', zo verklaart de club op het digitale huis.

FC Groningen begon het seizoen afgelopen weekend teleurstellend. De ploeg van trainer Danny Buijs ging met 5-1 onderuit bij Vitesse. Vrijdagavond mag de ploeg voor eigen publiek op eerherstel jagen als Willem II op bezoek komt. 

Update 11:53 uur: Volgens RTV Noord is de nieuwe aankoop van FC Groningen de 20-jarige Tim Handwerker. Hij komt over van 1. FC Köln. De Duitser speelt op het tweede niveau van Duitsland. RTV Noord weet niet of Handwerker definitief overkomt, of dat hij wordt gehuurd.

FC Groningen heeft nog niet bevestigd dat het om Handwerker gaat. Dat zal dinsdagmiddag bij de persconferentie pas gebeuren.

Update 13:30 uur: Tim Handwerker is inderdaad de nieuwe speler die FC Groningen dinsdagmiddag presenteert. De 20-jarige Duitser wordt gehuurd van 1. FC Köln en stelt zich alvast voor via het Twitter-account van Groningen.