'Misschien biedt een club een absurd bedrag, waardoor Ajax zegt: ga maar'

'Misschien biedt een club een absurd bedrag, waardoor Ajax zegt: ga maar'

14-08-2018 22:45
52

Frenkie de Jong had na Ajax - Standard Luik veel te zeggen en ging ook in op zijn sportieve toekomst. De middenvelder blijft 'in principe', tenzij een club een 'absurd bedrag' biedt, waardoor Ajax hem laat gaan. 

De Spaanse kranten stonden de afgelopen weken vol met verhalen over De Jong. "In het begin was het leuk. Je kunt het wel ontkennen, maar als FC Barcelona interesse heeft, streelt dat iedere voetballer", zegt De Jong tegen Ziggo Sport. "Op een gegeven moment heb je zoiets van: daar komen ze weer. Dan gaan ze ook verhalen verzinnen. Dan hoeft het van mij ook niet meer."

"Ik blijf ook in principe, maar je weet het nooit in het voetbal. Misschien komt er over vier dagen een club die een absurd bedrag biedt, waardoor Ajax zegt: ga maar weg, Frenk. Je kunt het dus nooit voorspellen, maar de kans is heel groot dat ik bij Ajax blijf."

Volgens de Spaanse pers blijft De Jong als Ajax de Champions League haalt, maar vertrekt hij per direct naar Barcelona als de club daar niet in slaagt. De Jong: "Nee, dat is uit de lucht gegrepen."