'Rvc Twente verzoekt directeur om terug te treden na interne botsingen'

'Rvc Twente verzoekt directeur om terug te treden na interne botsingen'

15-08-2018 06:33
58

De raad van commissarissen van FC Twente heeft algemeen directeur Erik Velderman verzocht om afstand te nemen van zijn functie. De raad hoopt dat hij zijn oude functie van financieel directeur weer wil bekleden.

Dat meldt TC/Tubantia. Het lokale dagblad schrijft dat Velderman door Twente gewaardeerd wordt om zijn vakkennis op financieel gebied, maar dat hij hard botste met de technische mensen van de club, onder meer met technisch manager Ted van Leeuwen en hoofdscout Evert Bleuming. Het botert niet meer tussen hen. Ook botste Velderman met de gemeenteraad van Enschede, nadat hij een extra garantstelling van zeven miljoen eiste, omdat Twente anders failliet zou gaan volgens hem.

Personeel, gemeente en investeerders staan niet meer achter Velderman. 'Betrouwbare bronnen' laten aan Tubantia weten dat Velderman is gevraagd zijn functie in te leveren. Wel kan hij financieel directeur blijven, maar daar moet hij wel salaris voor inleveren. Hij verdient rond de drie ton per jaar, daar waar de meesten directeuren in de tweede divisie van Nederland tussen de 50.000 euro en 200.000 euro krijgen.

"Er is op dit moment veel reuring, dat is duidelijk. Het kan schadelijk zijn voor mij en voor de club om daar nu iets over te zeggen, dus onthoud ik mij van commentaar", reageert Velderman.