'El Ahmadi wilde bij Feyenoord blijven; Van Geel deed nooit aanbieding'

'El Ahmadi wilde bij Feyenoord blijven; Van Geel deed nooit aanbieding'

15-08-2018 08:50
91

Karim El Ahmadi verruilde Feyenoord deze zomer transfervrij voor Al-Ittihad. De 33-jarige middenvelder hoefde echter helemaal niet zo nodig weg uit Rotterdam. Dat meldt Voetbal International.

'Karim El Ahmadi had zijn contract bij Feyenoord best willen verlengen, maar er kwam nooit een aanbieding. Dus verruilt hij de club voor Al Ittihad uit Saoedi-Arabië', schrijft VI. Technisch directeur Martin van Geel verklaarde eerder al dat Feyenoord hem – net als doelman Brad Jones - transfervrij liet gaan uit dank voor bewezen diensten.

Het Franse Stade Reims dat ook interesse had voor de Marokkaan, moest desondanks wel enkele tonnen betalen. 'Maar de Saoediërs doen niet aan transfersommen en dus mogen El Ahmadi en Jones gaan, want daarmee schept Van Geel ruimte in het salarisbudget', aldus VI. Jordy Clasie kwam vervolgens op huurbasis over van Southampton, terwijl Justin Bijlow nu eerste doelman is.

Het gemis van met name El Ahmadi lijkt zich te doen voelen. Feyenoord ging in de voorronde van de Europa League met 4-0 onderuit bij AS Trencín en kreeg afgelopen weekend een dreun van De Graafschap (2-0) tijdens de competitiestart.