'Heerenveen verrast, troeft buitenlandse clubs af en haalt versterking op bij AZ'

'Heerenveen verrast, troeft buitenlandse clubs af en haalt versterking op bij AZ'

15-08-2018 09:33
101

De nieuwste aanwinst van sc Heerenveen heet Ben Rienstra. De middenvelder komt over van AZ en tekent in Heerenveen een contract voor drie seizoenen. 

Dat meldt De Telegraaf. Rienstra wordt momenteel medisch gekeurd in Friesland, waarna hij zijn meerjarige verbintenis tekent. AZ-trainer John van den Brom nam de middenvelder niet op in zijn plannen voor komend seizoen. Dat was vorig seizoen ook al zo, toen Rienstra door de club werd verhuurd aan Willem ll.

Rienstra kon rekenen op veel belangstelling uit het buitenland, weet De Telegraaf. Hij kiest er echter, mede vanwege zijn gezin, voor om in Nederland te blijven. Heerenveen biedt hem de kans om zijn carrière een nieuwe impuls te geven.

Rienstra verdiende bij Heracles Almelo een transfer naar PEC Zwolle. Na twee seizoenen in Zwolle vertrok hij voor vier jaar naar AZ. In Alkmaar was hij de eerste twee seizoenen basisspeler, maar daarna verdween hij langzaam van het toneel. Vorig seizoen werd hij dus verhuurd aan Willem ll, waar hij een van de bepalende spelers was.