FC Twente presenteert aanwinst nummer tien: 'Type no-nonsense verdediger'

FC Twente presenteert aanwinst nummer tien: 'Type no-nonsense verdediger'

15-08-2018 13:48
202

Cristian Gonzalez is de volgende zomerversterking van FC Twente. De verdediger wordt voor een jaar gehuurd van het Spaanse Sevilla.

"Cristian Gonzalez is het type no-nonsense verdediger uit de befaamde school van Danubio", vertelt technisch manager Ted van Leeuwen op de clubsite van Twente. "Hij kwam beschikbaar omdat Sevilla Atletico uit Segunda degradeerde. Ofschoon hij nog maar 22 jaar is, beschikt hij over voldoende routine. We zijn erg blij dat hij FC Twente wil komen helpen."

De selectie van Twente staat momenteel als een huis, zegt Van Leeuwen. "We hebben nu acht verdedigers voor vier posities, die onderling mogen uitmaken wie zich in de basis speelt. De toegenomen concurrentie moet niveau verhogend werken. Het fundament is gelegd."

Gonzalez kreeg het in Spanje niet voor elkaar om zich in het eerste elftal van Sevilla te knokken. De Uruguyaan is na Nacho, Aitor Cantalapiedra, Ricardinho, Rafael Ramos, Wout Brama, Ullrich Bapoh, Tim Hölscher, Matthew Smith en Xandro Schenk de tiende aanwinst van Twente.