'De Ligt durft zijn mening uit te spreken en wordt per wedstrijd beter'

'De Ligt durft zijn mening uit te spreken en wordt per wedstrijd beter'

Gepubliceerd: donderdag 16 augustus 2018 om 08:59do 16-08-2018 om 08:59

Matthijs de Ligt gaat er alles aan doen om zich met Ajax te kwalificeren voor de Champions League. De Amsterdammers ontdeden zich, met de negentienjarige stopper als aanvoerder, van Standard Luik en moeten nu af zien te rekenen met Dynamo Kiev.

Tijdens het seizoen 2010/2011 speelde Ajax ook tegen de Oekraïners in de laatste voorronde van de Champions League. De Ligt zat als jonge jongen in de Johan Cruijff Arena en zag hoe de Amsterdammers het tweeluik naar zich toe wisten te trekken. "Ik heb de Champions League-hymne als supporter vaak gehoord, maar wil nu een keer op het veld staan als het gedraaid wordt", vertelt de gedecideerde aanvoerder aan De Volkskrant.

Hoewel hij pas net zijn negentiende verjaardag heeft gevierd, is De Ligt nu al de onbetwiste aanvoerder van Ajax. "Ze luisteren gelukkig naar me", vertelt hij lachend over zijn medespelers. "De trainer (Erik ten Hag, red.) heeft mij aanvoerder gemaakt omdat ik in het veld een voorbeeldspeler moet zijn. Dat vind ik mooi om na te streven."

"Een heel sterke persoonlijkheid"
Ten Hag geniet van de ontwikkeling die De Ligt doormaakt. "Voor zijn leeftijd heeft hij een heel sterke persoonlijkheid", stelt de trainer vast. "Hij staat voor zijn mening en durft die uit te spreken. Ik zie hem per wedstrijd beter worden sinds hij de band draagt."

Lees ook: 'Blonde Ramos' van Ajax oogst complimenten: 'Mirakel dat hij nog bij Ajax speelt'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws