Zenden herkent zichzelf in PSV-aanvaller: 'Ja, dat doe ik zeker'

Zenden herkent zichzelf in PSV-aanvaller: 'Ja, dat doe ik zeker'

Gepubliceerd: donderdag 16 augustus 2018 om 09:01do 16-08-2018 om 09:01

Steven Bergwijn was een van de uitblinkers in het overtuigende competitieoptreden van PSV tegen FC Utrecht (4-0 winst). Ook specialistentrainer Boudewijn Zenden zag dat. 

"Variatie aanbrengen in wat je doet, en ook het kiezen van de momenten waarop je een dribbel start; daarin is Steven het meest gegroeid", verklaart hij in gesprek met Algemeen Dagblad. Zenden stelt verder veel van zichzelf te herkennen in de aanvaller van de Eindhovenaren. "Ja, dat doe ik zeker."

De oud-international is ervan overtuigd dat Bergwijn nog beter kan. "Méér lucht overhouden voor je dribbels en acties, het is ook een kwestie van zelf slim zijn." Dat laatste legt hij uit aan de hand van een voorbeeld. "Kijk, jij bent de rechtsback van de tegenstander en ik ben onze linksbuiten. Terwijl jouw ploeg opbouwt, blijf ik naast jou staan, zo dus, waardoor ik je als vanzelf uitnodig langs het lijntje op te stomen. Maar zak ik als aanvaller direct al een paar meter in voordat die opbouw begint, dan ben jij als back eerder geneigd te denken: mee opkomen? Nah, daar begin ik nu niet aan. En ga jij tóch, dan lig ik al vijf meter voor."

Poll

Is Bergwijn toe aan een stap hogerop?

(6102 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws