'Liverpool troeft United, City en Chelsea af en gaat aan de haal met Ajax-talent'

'Liverpool troeft United, City en Chelsea af en gaat aan de haal met Ajax-talent'

17-08-2018 11:37
88

Ki-Jana Hoever gaat Ajax verruilen voor Liverpool, meldt The Liverpool Echo vrijdagochtend. The Reds hebben volgens het plaatselijke medium de strijd om de zestienjarige verdediger gewonnen van Manchester City, Manchester United en Chelsea.

Eerder deze week meldde Ajax Showtime dat de jeugdinternational had besloten om zijn heil buiten Amsterdam te zoeken. Hoever heeft de afgelopen tijd al meegetraind met het Onder 18-team van Liverpool. Ook heeft hij een persoonlijk onderhoud gehad met manager Jürgen Klopp, die de back ervan overtuigd heeft om voor Liverpool te kiezen.

De verliezend Champions League-finalist hoeft alleen maar een bescheiden opleidingsvergoeding te betalen aan Ajax, dat 'devastated' is over het vertrek van de talentvolle Hoever. Volgens The Liverpool Echo hoopt de verdediger in de voetsporen van Trent Alexander-Arnold te treden. De door Liverpool opgeleide back kreeg zijn kans in het eerste elftal en heeft op negentienjarige leeftijd al een Champions League-finale en een WK op zijn naam staan.