Ajax niet de markt op: 'Tenzij Ziyech vertrekt, maar die kans wordt wel kleiner'

Ajax niet de markt op: 'Tenzij Ziyech vertrekt, maar die kans wordt wel kleiner'

17-08-2018 13:56
125

Ajax hoeft de komende weken niet op de van een herstellende Kasper Dolberg te rekenen, laat trainer Erik ten Hag weten tijdens de persconferentie van vrijdag. Desondanks gaan de Amsterdammers zich niet roeren op de transfermarkt.

De trainer laat weten dat hij over twee volwaardige spitsen beschikt in de persoon van Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar. "Zoals de selectie nu is samengesteld, dan zijn alle posities goed ingevuld. Tenzij een speler als Hakim Ziyech nog vertrekt. Die kans wordt wel steeds kleiner."

De rechtsbackpositie is het meest breed bezet: Noussair Mazraoui is de eerste keus en Rasmus Kristensen zijn stand-in, terwijl Ajax ook nog beschikt over de lang geblesseerde Joël Veltman en Luis Orejuela. Ten Hag beaamt dat de Colombiaan in een lastig parket zit. "Hoe zijn toekomst eruit ziet? Ik kan me voorstellen dat hij voor zijn kansen elders wil gaan."

Dolberg nog niet pijnvrij
Dolberg kampt met een buikwandblessure en heeft de hersteltraining inmiddels hervat. De Deen moet echter nog wat stappen maken, voordat hij weer wedstrijdfit is, stelt de trainer vast. "De wedstrijden tegen Dynamo Kiev (22 en 28 augustus, red.) komen sowieso te snel. Hij is nog steeds niet pijnvrij, die stap moet hij eerst zetten. Daarna komen de teamtrainingen en het vervolg."