Oude PSV-maatjes treffen elkaar in Sittard: 'Steekjes onder water via WhatsApp'

Oude PSV-maatjes treffen elkaar in Sittard: 'Steekjes onder water via WhatsApp'

17-08-2018 18:25
34

Voor Kevin Hofland is de ontmoeting tussen Fortuna Sittard en PSV van zaterdagavond een speciale. De assistent-trainer van de Limburgers is getuige van het eerste Eredivisie-duel in Sittard sinds 2002 én staat tegenover zijn oude PSV-maatje Mark van Bommel.

De twee speelden tussen 2000 en 2004 samen in het Philips Stadion en zitten nog steeds samen in een WhatsApp-groep, vertelt Hofland aan FOX Sports. "We hebben geen geheimen voor elkaar en dan zoek je altijd iets waar je de ander op kunt pakken. Dingen als: jullie hoeven niets meer te doen. We hebben alles al bekeken en we weten jullie zwaktes zijn. Dat soort grapjes, een steekje onder water af en toe."

Hofland is blij voor zijn oude voetbalvriend die het heeft geschopt tot hoofdtrainer van PSV. "Mooi dat een nieuwe generatie de kans krijgt om een eerste elftal te trainen. Mark bij PSV en Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord. Ik ben er trots op dat Mark deze stap kan maken, maar ik hoop dat hij zaterdag wat minder scherp is dan normaal. Of hij veranderd is sinds hij trainer is? Nee, qua persoonlijkheid is hij nog steeds hetzelfde als tien jaar geleden: serieus, vakbekwaam en een perfectionist."

Fortuna Sittard en PSV trappen zaterdagavond om 20.45 uur af.

No Poll