Groningen weer met lege handen: Crowley bezorgt Willem II zege met heerlijke knal

Groningen weer met lege handen: Crowley bezorgt Willem II zege met heerlijke knal

17-08-2018 21:53
111

FC Groningen heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen verloren. Willem II trok in het noorden aan het langste eind: 0-1. Daniel Crowley maakte het enige doelpunt voor de ploeg van trainer Adrie Koster.

Groningen trok aanvankelijk het initiatief naar zich toe, maar veel meer dan wat speldenprikjes over en weer leverde dat in het eerste half uur niet op. Het was Crowley die vervolgens uit het niets de ban brak. De Engelsman krulde de bal prachtig via de onderkant van de lat in het doel. 

Trainer Danny Buijs van de thuisploeg probeerde met een dubbele wissel het tij te keren na rust. Ahmad Mendes Moreira en Uriel Antuna kwamen in het veld voor Jesper Drost en Mimoun Mahi, terwijl bij Willem II Aras Özbiliz debuteerde. Het had niet het gewenste effect voor Groningen, dat nauwelijks gevaarlijk wist te worden. Mendes Moreira kwam het dichtst in de buurt, maar in de rebound na een schot van Tom van Weert werkte hij over.

Ook het Groningse slotoffensief leverde geen doelpunt meer op, al was Van Weert in blessuretijd nog heel dichtbij. Zijn inzet ging via de doelman maar net naast. De ploeg van Buijs kent daardoor een valse start. Vorige week werd al met 5-1 verloren bij Vitesse. Voor Willem II is het de eerste driepunter, nadat vorige week VVV te sterk was in Tilburg (0-1).