NAC profiteert: 'Potverdomme, Angelino heeft carrière daar boost gegeven'

NAC profiteert: 'Potverdomme, Angelino heeft carrière daar boost gegeven'

Gepubliceerd: zaterdag 18 augustus 2018 om 09:35za 18-08-2018 om 09:35

NAC Breda is het seizoen begonnen met opnieuw vier huurlingen van Manchester City. Volgens technisch directeur Hans Smulders hebben alle partijen veel baat bij de samenwerking. Ook bij de talenten van City is het kwartje gevallen.

"In het begin moesten we vertellen wie we waren", vertelt Smulders in De Telegraaf. "Nu zien ze: potverdomme, onze Angelino die heeft z'n carrière een boost gegeven bij NAC en een toptransfer naar PSV verdiend."

Ook naast het veld heeft de samenwerking veel voordelen voor NAC. De club kan putten uit het enorme scoutingsnetwerk van City en het eerder primitieve trainingscomplex is uitgerust met de meest moderne technologie. "We hebben dankzij City de duurste en beste software- en meetsystemen, die direct zijn gekoppeld aan Manchester."

"Je bent continu van elkaar op de hoogte", vervolgt Smulers. "Er is voortdurend overleg en gegevensuitwisseling. We krijgen alle ingangen en kwaliteitsimpulsen om hetzelfde te kunnen werken. Op die manier investeert City in ons. We hebben nu ook een grotere staf met specialisten, zoals een sportpsycholoog en diëtist. Dat was zonder City allemaal niet mogelijk geweest of veel minder snel gegaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws