'Wij hoeven het niet van de daken te schreeuwen, maar kampioen worden is het doel'

'Wij hoeven het niet van de daken te schreeuwen, maar kampioen worden is het doel'

18-08-2018 10:25
106

Jeroen Zoet stond deze zomer open voor een transfer naar een topclub. AS Roma en Napoli toonden interesse, maar van een transfer kwam het niet. De 27-jarige doelman verlengde daarop zelfs zijn contract bij PSV met twee seizoenen.

"Ik vind mezelf te goed om ergens heen te gaan waar ik niet zou spelen. Ik koester enorm wat ik hier heb", zegt Zoet in gesprek met de NOS. De komst van trainer Mark van Bommel zorgt bovendien voor een nieuwe prikkel. "De manier van spelen bevalt me. Ik zie nieuwe uitdagingen voor komend seizoen."

"En PSV heeft er ook alles aan gedaan om jongens voor de club te behouden en vol voor de prijzen te gaan", doelt Zoet op Steven Bergwijn en Luuk de Jong, die eveneens een nieuw contract signeerden. Bang voor concurrent Ajax is hij niet. "Wij hoeven het niet van de daken te schreeuwen, maar voor ons is het doel duidelijk: kampioen worden. Dat hoeft niet elke dag naar buiten gebracht te worden."

Succes bij PSV moet ook leiden tot een vaste plek onder de lat bij Oranje, waar hij concurrentie heeft van Jasper Cillessen. "Het is belangrijk dat ik hier goed speel in de competitie en Europees", vertelt Zoet. "Dan heb ik mijn ding gedaan en ligt de keuze bij anderen."

No Poll