Familie Nouri: 'Zijn neurologische status is beter dan maanden geleden'

Familie Nouri: 'Zijn neurologische status is beter dan maanden geleden'

Gepubliceerd: zaterdag 18 augustus 2018 om 23:16za 18-08-2018 om 23:16

Abdelahk Nouri kent op neurologisch vlak een kleine vooruitgang ten opzichte van een paar maanden geleden. Dat heeft zijn broer Abderrahim Nouri gezegd in een interview met de NOS.

De oudste broer van de 21-jarige Ajacied heeft samen met zijn vader een uitgebreid interview gegeven aan de NOS. "Als ik het ga vergelijken met voorheen, dan gaat het op dit moment veel beter. Zijn neurologische status is beter dan maanden geleden", stelt Abderrahim. "Lichamelijk is het wel moeilijk. Er is achteruitgang. Dat is puur omdat hij niet beweegt. Hij is bedlegerig. Hij kan niet op eigen kracht zijn lichaam bewegen. Alleen zijn hoofd."

Nouri werd in de voorbereiding op vorig seizoen getroffen door een hartstilstand tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk. Hij liep daarbij hersenschade op. Dertien maanden later komt hij wel eens uit bed, zo vertelt zijn broer Abderrahim. "Om in zijn rolstoel te zitten. Voorheen was dat moeilijk. In het begin ging dat goed, daarna weer erg moeilijk; veel ups en downs. Zijn immuunsysteem is verzwakt. Het schommelt heel veel. Ik wil niet in details treden, maar hij heeft het heel zwaar gehad."

Er is inmiddels ook communicatie mogelijk met Nouri. "In het begin was dat nog niet zo. Toen lag hij echt in coma, had hij zijn ogen dicht. Maar hij werd steeds meer wakker. Sinds december, januari is zijn bewustzijn iets beter en sindsdien is er ook een vorm van communicatie. Als je hem dingen vraagt, bijvoorbeeld 'doe je mond open' of 'bevestig dit met je wenkbrauw', dan doet hij dat."

Zondag rond 18.30 uur is het uitgebreide interview te zien op NPO1.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws