Update: Overmars bevestigt Siem de Jong-onderhandelingen: We zijn in gesprek

Update: Overmars bevestigt Siem de Jong-onderhandelingen: "We zijn in gesprek"

20-08-2018 07:20
155

Siem de Jong gaat Ajax verlaten. De overbodige routinier vertrekt naar alle waarschijnlijk naar Sydney FC, een Australische club. Het gaat om een huurconstructie.

Dat meldt het Algemeen Dagblad zondagavond. Ajax en Sydney praten momenteel over een huurtransfer, maar die is nog niet rond. De Jong (29) keerde vorig jaar terug in Amsterdam, maar zijn rentree werd een grote teleurstelling. Hij wist onder zowel Marcel Keizer als Erik ten Hag geen basisplaats af te dwingen. 

Nadat hij dit seizoen begon met een beenblessure, kwam hij niet meer in de wedstrijdselectie van Ten Hag terecht. Ook tegen VVV-Venlo (zaterdagavond) zat hij niet eens op de bank.

De Jong vertrok in 2014 bij Ajax, nadat hij vier keer kampioen werd met de club. Hij verruilde de Eredivisie voor de Premier League, waar hij voor Newcastle United ging spelen. Na twee seizoenen in Engeland maakte hij de huurtransfer naar PSV. Vorig jaar kwam hij terug bij Ajax.

Update 20.8 07.20 uur: Ajax bevestigt tegenover De Telegraaf dat de club met Sydney FC in gesprek is over huurtransfer van Siem de Jong. "We zijn in gesprek", zegt directeur spelersbeleid Marc Overmars tegenover de ochtendkrant. Duidelijk is niet wat de status is.