Maduro toegevoegd aan staf Jong Oranje: ''Kijk ernaar uit deze stap te maken'

Maduro toegevoegd aan staf Jong Oranje: ''Kijk ernaar uit deze stap te maken'

20-08-2018 12:20
49

Hedwiges Maduro wordt assistent-trainer bij Jong Oranje. Hij gaat bondscoach Erwin van de Looi assisteren.

Dat heeft de KNVB bekendgemaakt via de officiële kanalen. De 33-jarige voormalig international besloot onlangs zijn actieve carrière te beeindigen. Bij Jong Oranje heeft hij zijn eerste trainersklus te pakken. Maduro heeft bij de KNVB getekend tot het EK van 2019 in Italië. "Ik kijk ernaar uit om deze stap te maken. Ik moet nog veel leren en dat wil ik ook. Als voetballer (bij FC Groningen, red.) had ik al veel voetbaldiscussies met Erwin van de Looi en ik denk dat we elkaar kunnen aanvullen. Het is wel duidelijk dat hij een goede voetbalvisie heeft en een goede coach is", aldus Maduro op de website van OnsOranje.

“We gaan straks met Jong Oranje met de EK-kwalificatie verder tegen Engeland, een topland. Maar wij zijn ook top", vervolgt hij. "Het besef moet alleen aanwezig zijn dat we van iedereen kunnen winnen. We hebben een talentvolle spelersgroep, maar met alleen talent kom je er niet. Er wordt veel meer gevraagd dan dat en ik hoop daarbij te helpen."

Als voetballer maakte Maduro zijn profdebuut bij Ajax. Daarna speelde hij voor Valencia, Sevilla, PAOK, FC Groningen en Omonia Nicosia. In totaal kwam Maduro tot achttien interlands voor het grote Oranje. 18 keer droeg hij het shirt van Oranje.