'Heerenveen - Feyenoord mogelijk op losse schroeven: conflict met stewards'

'Heerenveen - Feyenoord mogelijk op losse schroeven: conflict met stewards'

Gepubliceerd: maandag 20 augustus 2018 om 16:47ma 20-08-2018 om 16:47

Het duel tussen sc Heerenveen en Feyenoord van komend weekend komt mogelijk op losse schroeven te staan. Stewards van Heerenveen overwegen een boycot.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. De stewards zijn woedend op Heerenveen omdat de club zondag tegen Vitesse niet toestond dat een spandoek met de tekst 'Rust zacht Pake, vak 27, paal 8' het Abe Lenstra Stadion niet in mocht. Twee kleinkinderen wilden hun opa een laatste eer bewijzen met het doek, schrijft de Leeuwarder Courant.

Het doek paste bij de actie die Heerenveen voor de wedstrijd had georganiseerd, dachten de twee jongens. De club vroeg fans om in de twaalfde minuut te gaan staan en applaudiseren voor supporters die het afgelopen jaar waren overleden. Het doek is het stadion tóch ingekomen, maar nadat het werd opgehangen, is het door een steward in de eerste helft nog verwijderd.

Reactie Heerenveen
'Hoe e.e.a. exact is verlopen wordt op dit moment uitgezocht, maar sc Heerenveen betreurt dat er zondag niet conform beleid gehandeld is. Het spandoek had namelijk gewoon mogen blijven hangen in het stadion. Sterker nog, het was een prachtig eerbetoon aan een supporter die onze club 50 jaar lang heeft gesteund!', zo liet Heerenveen maandagochtend via de officiële kanalen weten.

De stewards denken juist dat de actie niet door één collega werd uitgevoerd, wat Heerenveen wel insinueert. De opdracht om het doek te verwijderen schijnt vanuit de commandoruimte gegeven te zijn. "Heerenveen beseft niet dat, doordat ze nu de waarheid verdoezelen, elke steward door hun eigen supporters kan worden aangevallen", zo klinkt het in een reactie. Het is te hopen dat Luuc (directeur Eisenga, red.) het boetekleed aantrekt. Anders is elke steward zondag het pispaaltje."

De stewards dreigen de wedstrijd te boycotten, waardoor het duel met Feyenoord mogelijk in gevaar komt. Omdat Feyenoord-thuis voor Heerenveen erg beladen is, worden er vaak extra stewards en beveiligers ingezet. 

Eisenga laat in een reactie weten dat dit 'nooit de bedoeling kan zijn geweest. "Eerst moet de emotie uit de discussie. Dan moeten we een beeld krijgen van wat er daadwerkelijk is gebeurd. We moeten elkaar nu niet de zwartepiet toespelen, maar kijken hoe we zoiets in het vervolg kunnen voorkomen. We gaan hier de komende tijd over spreken. We komen hier wel uit."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws