De Boer lacht: 'Toen ik landde, werd ik geassocieerd met die club'

De Boer lacht: 'Toen ik landde, werd ik geassocieerd met die club'

Gepubliceerd: maandag 20 augustus 2018 om 17:28ma 20-08-2018 om 17:28

Het Nederlands elftal is in goede handen bij Ronald Koeman, zegt Frank de Boer. De selectie van Oranje bestaat uit een groep talentvolle spelers, die snakken naar succes.

"Het elftal is in goede handen", zegt De Boer tegen het Poolse Radio Kielce. "Dat we twee grote toernooien op rij hebben gemist kan gebeuren. In 2014 werden we derde van de wereld. Toen ik in Oranje speelde, plaatsten we ons niet voor het WK in Japan en Zuid-Korea, wat in die tijd onmogelijk leek."

"Laten we er vanuit een ander perspectief naar kijken. Een klein landje als Nederland werd tweede op het WK in 1974, 1978 en 2010. In voetbal is echter alles mogelijk. We waren ook niet op het WK van 1982 en 1986, terwijl we toen een goede groep hadden."

De Boer heeft respect voor kleinere landen als IJsland en Ierland, die het de laatste jaren international steeds beter doen. "Ik heb veel respect voor IJsland, de revelatie van het EK 2016 en deelnemer van het WK in Rusland. Hoeveel landen zouden in hun schoenen willen staan?"

De Boer krijgt de vraag of hij ooit weer aan de slag gaat als clubtrainer. "Misschien in november", lacht hij. De Boer werd gelinkt aan Legia Warsaw na zijn aankomst in Polen. "Toen ik in Warschau landde, werd ik geassocieerd met die club. Journalisten vroegen me of ik zou blijven."

Lees meer over: Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws