Van Willem II naar Manchester City: 'Willem II mooiste periode uit mijn loopbaan'

Van Willem II naar Manchester City: 'Willem II mooiste periode uit mijn loopbaan'

20-08-2018 22:16
24

Van Willem II naar Manchester City: het klinkt anno 2018 als een onmogelijke transfer, maar in 2004 kon het nog. Geert de Vlieger keepte zich in Tilburg en bij de Belgische nationale ploeg in de kijker bij The Citizens.

De inmiddels 46-jarige analist kijkt met veel voldoening terug op zijn vier seizoenen in dienst van de Tricolores. "Het was de mooiste periode uit mijn loopbaan. Ik was goed in vorm en was een vaste waarde in de nationale ploeg. In Tilburg beleefde ik mijn beste jaren", vertelt De Vlieger aan de clubsite van Willem II.

De Tilburgers zijn hem nog niet vergeten: omdat De Vlieger meer dan honderd officiële wedstrijden voor de club speelde, prijkt zijn naam op de sokkel van het standbeeld van clubicoon Jan van Roessel. "Ik hoorde het van verzorger Henry van Amelsfort. Zelf heb ik het nog niet gezien, maar dat gaat er zeker een keer van komen", aldus de oud-doelman, die laat weten dat hij zich nog steeds 'verbonden' voelt met zijn oude club. "Soms spreek ik nog jongens als Tom Caluwé en Bart Van den Eede en dan hebben we altijd een leuke babbel over vroeger."