'De onvrede straalt van gezicht Ziyech af. Het zit niet lekker in die groep'

'De onvrede straalt van gezicht Ziyech af. Het zit niet lekker in die groep'

21-08-2018 08:47
218

Johan Derksen denkt dat het niet lekker zit tussen Hakim Ziyech en Dusan Tadic. De analist bespeurt 'onvrede' bij de 25-jarige middenvelder van Ajax. Ook het rugnummer-verhaal komt ter sprake.

"De onvrede straalt van zijn gezicht af. De lichaamstaal zegt alles", zegt Derksen bij Veronica Inside "Hij is nu echt voor zichzelf bezig. Die strafschop van Tadic, ik heb erop gelet. Hij ging hem niet feliciteren. Het zit niet lekker in die groep, het zit gewoon niet lekker." Derksen doelt op de goal die Tadic in extremis maakte tegen VVV-Venlo, waardoor Ajax met de winst aan de haal ging.

Derksen begrijpt dat Ajax rugnummer tien aan Tadic gegeven heeft. Ajax maakte bekend dat Ziyech daar niet blij mee was. "Ajax heeft die beslissing genomen omdat ze dachten dat Ziyech weg was. Ze weten wel hoe eigenwijs hij is en hoe gevoelig het ligt. Ik vind het ook ziekelijk dat een speler die komt in de contractonderhandeling zijn nummer mee gaat nemen. Het wordt steeds gekker."

"Het probleem is ook nog dat Tadic voor een Engels salaris van vier of vijf miljoen loopt te voetballen en Ziyech voor de helft. Dat zal hem ook niet lekker zitten", zegt Derksen, die denkt dat Ziyech en Tadic allebei hun eigen wedstrijd spelen. "Ik kan me niet voorstellen dat Ziyech nog enige sympathie voor Tadic heeft. Het ligt zó gevoelig. Of dat van invloed gaat zijn? In ieder elftal heb je een paar mensen die elkaar niet kunnen luchten of zien."

"De vijand inspireert je meer dan je vriend. In de voetballerij wordt er altijd romantisch gepraat over een vriendenteam en dat ze alles voor elkaar over hebben. Als ik een bloedhekel aan jou heb, wil ik beter zijn dan jij."