Heerenveen-directeur: 'We hadden het anders kunnen doen. Dat klopt helemaal'

Heerenveen-directeur: 'We hadden het anders kunnen doen. Dat klopt helemaal'

Gepubliceerd: dinsdag 21 augustus 2018 om 09:24di 21-08-2018 om 09:24

Luuc Eisenga heeft tekst en uitleg gegeven over de rumoerige situatie rond stewards van sc Heerenveen. Er is ophef ontstaan nadat stewards een spandoek hebben verwijderd in het duel met Vitesse.

In de rust hebben stewards in opdracht van de commandoruimte een spandoek met de tekst 'Rust zacht Pake, vak 27, paal 8' verwijderd. Het spandoek had het doel om een overleden supporter te eren. "Wij hebben navraag gedaan. Wat ik ervan heb begrepen, zijn dit soort spandoeken in het verleden weleens verwijderd. Maar wat mij betreft was het een mooi eerbetoon aan de overleden pake", vertelt Eisenga.

In het statement van Heerenveen staat dat een steward besloten heeft het spandoek weg te halen, daar waar Eisenga claimt dat de beslissing om het spandoek te verwijderen door de organisatie genomen is. "Een steward is toch ook deel van onze organisatie?", reageert Eisenga. "Mensen doen dingen naar eer en geweten. Maar misschien hadden we in dit geval dingen anders kunnen doen. Dat klopt helemaal."

De stewards van Heerenveen zijn woest, omdat zij vinden dat de club verkeerde informatie verspreid heeft waardoor zij in een kwaad daglicht zijn gezet. Het duel met Feyenoord van zondag komt mogelijk in gevaar, omdat zij met een boycot dreigen. "Eerst moet de emotie uit de discussie. Vervolgens moeten we een beeld krijgen van wat er daadwerkelijk is gebeurd. We moeten elkaar nu niet de zwartepiet toespelen, maar kijken hoe we zoiets in het vervolg kunnen voorkomen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws