Seedorf: 'Hoeven niet te verbloemen dat niet alle spelers blij zijn'

Seedorf: 'Hoeven niet te verbloemen dat niet alle spelers blij zijn'

21-08-2018 12:52
30

Clarence Seedorf heeft bij zijn eerste selectiebekendmaking uitgelaten over de status van het nationale elftal van Kameroen. Hij hoopt een andere weg in te slaan.

"We hebben de afgelopen tien dagen hard gewerkt aan het vinden van een strategie en de juiste balans om 23 spelers te selecteren, met alle problemen die er zijn", aldus Seedorf tijdens de persconferentie. "We hoeven niet te verbloemen dat niet alle spelers blij zijn met hoe het nu gaat."

Volgens Seedorf heeft de bond van Kameroen 'belangrijke beslissingen' genomen. "De eerste is dat men ons als trainers heeft benoemd. Dat geeft al aan dat er een andere weg in is geslagen."

De oud-international van Oranje benadrukt dat communicatie heel belangrijk is. "Alleen op basis van resultaten op het veld zouden alle spelers in de wereld voor Kameroen willen spelen. Maar dat is niet zo, dus spelen er andere dingen", stelt hij. "Hoe is de staf, hoe behandel je spelers als ze komen? Hoe is de persoonlijke verstandghouding met spelers? worden problemen gezien? Je moet goed communiceren. Dat gaan wij doen met de spelers. Dan begrijpen we en weten we wat er speelt en kunnen we de juiste beslissingen nemen."

No Poll