'Iedereen weet wat er in Osijek is gebeurd, daar hebben we van geleerd'

'Iedereen weet wat er in Osijek is gebeurd, daar hebben we van geleerd'

21-08-2018 13:07
103

PSV neemt het dinsdagavond in de play-offs van de Champions League op tegen BATE Borisov. Spits Luuk de Jong hoopt dat de Eindhovenaren hebben geleerd van de wedstrijden tegen NK Osijek.

Vorig seizoen speelde PSV in de voorronde tegen de Kroatische ploeg in de voorronde van de UEFA Europa League. Na twee keer met 1-0 verloren te hebben was het Europese avontuur toen vroeg ten einde. Aanvoerder De Jong is ervan overtuigd dat zijn ploeg heeft geleerd van die wedstrijden. "En dat nemen we mee naar de wedstrijd tegen BATE Borisov", zo verklaarde De Jong op de persconferentie voorafgaande aan het duel in Wit-Rusland.

"Iedereen weet wat er vorig jaar in Osijek gebeurd is. Daar hebben we van geleerd. Ik denk dat we op als team op dit moment heel goed voor staan. Dat zie je ook aan het begin van de competitie", stelt De Jong, die verder benadrukt dat motivatie geen probleem mag zijn. "Iedereen moet beseffen dat we Champions League kunnen spelen. Ik denk dat dat besef er bij iedereen wel is, maar we moeten het op het veld laten zien."