'Mijn laatste Eredivisie-goal was tegen Ten Rouwelaar. In 2009, serieus waar'

'Mijn laatste Eredivisie-goal was tegen Ten Rouwelaar. In 2009, serieus waar'

21-08-2018 16:57
15

Voor NAC Breda-middenvelder Gianluca Nijholt was zijn treffer tegen De Graafschap van zaterdagavond een bijzondere. De 28-jarige linkspoot maakte zijn eerste Eredivisie-doelpunt sinds zijn negentiende.

Uitgerekend NAC was toen de tegenstander. "De laatste keer in de Eredivisie was met Utrecht tegen Jelle ten Rouwelaar (tegenwoordig keeperstrainer in Breda, red.), een vrije trap. Serieus waar, in 2009", lacht Nijholt in gesprek met BN DeStem. Nijholt was even bang dat zijn treffer afgekeurd zou worden vanwege buitenspel. "Ik dacht dat ik net te vroeg weg was, maar de VAR heeft hem nagekeken. Hij zat er prima in."

De ervaren middenvelder heeft zich in het Rat Verlegh Stadion opgewerkt tot vaste waarde, nadat hij onder Stijn Vreven nog regelmatig op de bank of de tribune moest plaatsnemen. Ook de komst van concurrent Anouar Kali verandert daar niets aan. "Toen Anouar werd gehaald, heb ik een heel goed gesprek gehad met de trainer (Mitchell van der Gaag, red.). Ik mocht absoluut niet weg. (...) Je mag niet weg, je bent belangrijk voor het elftal en voor mij. Dat gaf heel veel vertrouwen."