Seedorf weigert Kameroeners uit China en het Midden-Oosten: 'Moeten ze begrijpen'

Seedorf weigert Kameroeners uit China en het Midden-Oosten: 'Moeten ze begrijpen'

21-08-2018 19:46
31

Clarence Seedorf weigert spelers die actief zijn in China of het Midden-Oosten, op te roepen voor de nationale ploeg van Kameroen. Volgens de voormalig Oranje-international kunnen de Ontembare Leeuwen alleen 'gedisciplineerde, hard werkende spelers' gebruiken.

Voetballers die op jonge leeftijd kiezen voor lucratieve avonturen in het Verre Oosten, horen daar in de ogen van Seedorf niet bij. "Wij willen werken met spelers die in de grotere competities en bij de grotere clubs spelen", wordt de geboren Amsterdammer geciteerd door het Spaanse medium AS. "Spelers die kiezen voor financieel aantrekkelijke contracten, moeten begrijpen dat hun kansen voor de nationale ploeg hierdoor kleiner worden. Maar dat betekent niet dat we de deur voor iedereen sluiten. Als een speler in het Midden-Oosten bewijst dat hij van waarde kan zijn voor het nationale team, dan selecteren wij hem."

Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert maakten onlangs hun eerste selectie bekend, met onder meer Ajax-doelman André Onana. De regerend Afrika Cup-winnaar neemt het op zaterdag 8 september op tegen de Comoren.

No Poll