Van Bommel snapt journalisten niet: 'Nederlanders moeten geen grote mond hebben'

Van Bommel snapt journalisten niet: 'Nederlanders moeten geen grote mond hebben'

21-08-2018 20:53
46

Mark van Bommel kan geen begrip opbrengen voor journalisten die zeggen dat BATE Borisov een makkelijke tegenstander voor PSV is.

"Ik snap dat niet. Wij moeten naar het Oostblok..Iedereen zegt: daar moet je van winnen. Deze ploeg speelt al een aantal jaren in de Champions League. Ze hebben ook van Bayern München gewonnen. Ze hebben vier of vijf internationals van Wit-Rusland. Je moet gewoon met respect praten over deze ploeg", zegt Van Bommel tegen Veronica.

"Wij Nederlanders moeten sowieso geen grote mond hebben. Wat hebben wij de afgelopen jaren gepresteerd in Europa? Optimistisch zijn is wat anders. Ik ben optimistisch. Dat is heel wat anders dan denigrerend. Je moet ook vertrouwen hebben in je ploeg. Wij kunnen voetballen. Zij zijn groot, sterk en hebben ervaring, maar ik denk dat wij beter kunnen voetballen."

Van Bommel vertelt dat hij niet veel gaat wisselen en vasthoudt aan dezelfde speelstijl. "Wij doen altijd hetzelfde. Het kan ook bijna niet anders. Als je voor een speelstijl kiest en vlak voor de wedstrijd ineens wat anders gaat doen, kun je de spelers dat niet leren. Dat moet je ook niet willen. Het kost sowieso veel tijd om de speelwijze erin te krijgen. Als je steeds wat anders gaat doen, weten de spelers het helemaal niet meer."