Van Bommel looft PSV: 'De invaller brengt hetzelfde als de jongen die er al staat'

Van Bommel looft PSV: 'De invaller brengt hetzelfde als de jongen die er al staat'

21-08-2018 23:15
53

Mark van Bommel is een blije trainer na de sensationele 2-3 tegen BATE Borisov. PSV herstelde zich na een moeizame openingsfase en staat op de rand van deelname aan de Champions League.

"In de tweede helft doe je jezelf tekort en moet je meer goals maken. Als de 1-3 niet valt, kan de 2-2 vallen. Daarna maak je 2-3, dat is wel heel erg mooi", zegt Van Bommel bij Veronica. "Dit leer je niet op een cursus. Wat er allemaal in zo'n wedstrijd gebeurt..Je moet de juiste keuzes maken, de spelers begeleiden, in de rust moet je de juiste dingen zeggen. Dit zijn mooie wedstrijden als je ze wint."

Donyell Malen bezorgde PSV de winst. Hij verving Hirving Lozano. Van Bommel: "Je weet welke kwaliteiten die jongens hebben. Je wordt er zelfs niet eens minder van. Die andere spelers zijn leeggespeeld. De invaller brengt hetzelfde als de jongen die er al in staat."

PSV wint met 2-3, maar Van Bommel beseft dat zijn ploeg er nog niet is. "We moeten ons eerst nog kwalificeren, hè. Volgende week komen ze naar Eindhoven. Dit moet je niet meer weggeven, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan."