Manchester City haalt doelman per direct terug na één wedstrijd voor NAC

Manchester City haalt doelman per direct terug na één wedstrijd voor NAC

22-08-2018 23:00
45

NAC Breda heeft slechts één wedstrijd lang kunnen genieten van Arijanet Muric, meldt de club woensdagavond. De doelman uit Montenegro is door The Citizens teruggeroepen uit Noord-Brabant na het geblesseerd wegvallen van Claudio Bravo, die zijn achillespees heeft afgescheurd.

Technisch directeur Hans Smulders laat weten dat beide clubs geen andere keuze hadden. "Door de blessure van de tweede doelman is Manchester City in een situatie gekomen, die we vooraf niet hadden voorzien", vertelt hij aan de clubsite. "Ondanks dat er ook is gekeken naar andere oplossingen, hebben we uiteindelijk moeten besluiten om Aro weer terug te laten keren naar Manchester. Het hebben van een samenwerking betekent ook dat je elkaar probeert te helpen in dit soort situaties van overmacht."

De Bredanaars worden financieel gecompenseerd door Manchester City, dat bovendien helpt met de zoektocht naar een nieuwe sluitpost voordat de transfermarkt sluit. NAC houdt twee doelmannen over: de al afgeschreven Australiër Mark Birighitti en de jonge Karol Niemczycki. Muric heeft tot dusver één wedstrijd namens de Brabanders op zijn naam gezet: tijdens de 3-0 overwinning op De Graafschap stond hij negentig minuten lang onder de lat.