Update: Gudelj definitief terug in Europa na bevestiging Sporting Portugal

Update: Gudelj definitief terug in Europa na bevestiging Sporting Portugal

23-08-2018 19:52
31

Nemanja Gudelj is weer terug in Europa. De oud-middenvelder van Ajax heeft een huurcontract getekend bij Sporting Portugal. Hij komt over van Guangzhou Evergrande.

Gudelj maakte in januari 2017 de stap van Ajax naar het Chinese Tianjin Teda. Die club verliet hij in januari van dit jaar voor Guangzhou Evergrande. De Serviër kwam al snel niet meer aan spelen toe bij die club en mocht uitkijken naar een ander avontuur. Het is dus Sporting geworden. Sporting betaalt naar verluidt een huursom van enkele miljoenen euro's aan Guangzhou Evergrande en betaalt ook een deel van het miljoenensalaris dat hij in China verdiendde.

Gudelj werd in 2015 door Frank de Boer naar Ajax gehaald, maar werd reservespeler onder Peter Bosz. Na de uitwedstrijd bij AZ werd duidelijk dat hij niet met zijn reserverol om kon gaan. Hij diende een transferverzoek in en vertrok enkele maanden later.

Update 19.52: Ook Sporting Portugal heeft de transfer van Nemanja Gudelj bevestigd. De oud-speler van NAC Breda, AZ en Ajax speelt tot het einde van het seizoen op huurbasis in Lissabon.