Kishna overwoog te stoppen: 'Ik was er helemaal klaar mee'

Kishna overwoog te stoppen: 'Ik was er helemaal klaar mee'

23-08-2018 15:45
44

Ricardo Kishna keerde deze week terug bij ADO Den Haag, waar hij zijn revalidatie voort zal zetten. Dinsdag meldde hij zich weer in het Cars Jeans Stadion. Toch heeft de buitenspeler getwijfeld of hij nog wel door zou gaan.

Ongeveer een jaar geleden scheurde Kishna zijn voorste kruisband af. "Als ik erop terugkijk denk ik: ik wilde te graag, was te gretig. Er stond te veel spanning op mijn lichaam", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. Op 30 juni liep zijn huurperiode ten einde, deze week keerde Kishna terug voor zijn revalidate (die hij van werkgever SS Lazio in Den Haag mag uitvoeren, red.). In die tussenperiode deed hij naar eigen zeggen 'helemaal niks'. "Ik was er even klaar mee, mijn motivatie was weg", stelt hij.

Wedden

Meer odds

De oud-speler van Ajax overwoog zelfs om er helemaal mee te stoppen. "Ja, en niet alleen de afgelopen weken. De gedachte om alles te laten vallen, is vaak door mijn hoofd gegaan. Op het moment dat ik de blessure opliep was ik er helemaal klaar mee. Ik had tijdens mijn revalidatie af en toe ook heel veel moeite om ’s ochtends op de club te komen. Ik dacht gewoon: jongens, ik heb er vandaag even helemaal geen zin in."

Kishna, die nog bij Lazio onder contract staat, maar dus bij ADO revalideert, werd uiteindelijk gemotiveerd door het WK. "Ik zat te kijken en ik dacht: dit is het podium waarop ik wil spelen. Ik ben nog zo’n liefhebber… Ik besefte tijdens het WK hoe erg ik het voetbal miste. Als je dat doorhebt, dan kun je de handdoek niet meer gooien."