'Van Leer kan Ajax verlaten: NAC informeert naar ontevreden doelman'

'Van Leer kan Ajax verlaten: NAC informeert naar ontevreden doelman'

23-08-2018 17:09
119

NAC Breda heeft Ajax-doelman Benjamin van Leer op het oog als nieuwe eerste doelman, meldt BN DeStem donderdagmiddag. De 26-jarige Houtenaar is niet gelukkig met zijn reserverol in Amsterdam en staat open voor een al dan niet tijdelijk vertrek, ondanks een tot medio 2021 doorlopend contract.

Van Leer kwam een jaar geleden over van Roda JC, maar heeft, mede door hardnekkig blessureleed, slechts drie wedstrijden voor Ajax en Jong Ajax gekeept. De Telegraaf en BN DeStem meldden eerder op de dag al dat NAC een lijntje had uitgegooid naar de clubloze Theo Zwarthoed. De 35-jarige Volendammer zou in het Rat Verlegh Stadion de tweede doelman achter Van Leer moeten worden.

Wedden

Meer odds

De Bredanaars zijn met spoed op zoek naar een nieuwe sluitpost: Manchester City riep huurling Arijanet Muric terug nadat reservekeeper Claudio Bravo voor meerdere maanden is weggevallen met een gescheurde achillespees. NAC heeft verder de overbodige Mark Birighitti en de jonge Karol Niemczycki onder contract staan. De club werd ook gelinkt aan Kenneth Vermeer (Feyenoord), Robbin Ruiter (Sunderland) en Piet Velthuizen (zonder club, maar heeft geen van de drie doelmannen benaderd.